Uit! - Reisverslag uit Alicante, Spanje van Daphne - WaarBenJij.nu Uit! - Reisverslag uit Alicante, Spanje van Daphne - WaarBenJij.nu

Uit!

Door: Daphne

Blijf op de hoogte en volg Daphne

19 Februari 2008 | Spanje, Alicante

Dit weekend heb ik voor het eerst geproeft van het echte Spaanse uitgaansleven.
Eerst ben ik met mijn huisgenootje Sonja en haar vriendinnen uit eten geweest. Het is hier normaal om rond een uurtje of 21:00u te eten, wij waren dan ook aan de vroege kant, 20:00u. We zijn naar de tapasbar van Alicante geweest (voor ons dan:P) Lizarran. Hier kan je goedkoop heerlijke tapas eten. De koude tapas kun je zelf uitkiezen bij de bar en de warme worden om de zoveel tijd rondgebracht. Alle tapas worden geserveerd met brood, je zit dan ook snel vol. Na vijf tapas kun je er misschien nog net eentje bijproppen maar daar blijf het dan echt wel bij. De sfeer is er erg gezellig en er zijn veel Spanjaarden. Na ongeveer drie uur waren we klaar met eten (veel kletsen en langzaam eten maakt dat je lang blijft zitten). Sonja en haar vriendinnen waren moe en gingen naar huis.

Omdat ik met mijn andere huisgenootje, Katharina, had afgesproken om deze avond uit te gaan heb ik haar gebeld om te kijken waar zij uithing. Zij was met haar vriend uit eten en had net, om 23:00u, het hoofdgerecht gekregen. Het zou nog wel een uurtje duren voordat ze klaar was en daarom ben ik zelf naar Anne gegaan (daar hadden we namelijk met een aantal andere meiden afgesproken voordat we uit zouden gaan). Anne woont in een flat met prachtig uitzicht op de zee:). Daar aangekomen zag ik dat er nog meer mensen waren, rasechte Spanjaarden! Ik heb kennis met hen gemaakt, vergat 3 van de 4 namen, en ging bij de meiden zitten (vriendinnen van Katharina). De 4 Spanjaarden waren aan het drinken of hun leven er vanaf hing en waren na een tijdje flink aangeschoten. Niet vervelend, eerder grappig. Om 2:00u besloten we maar eens richting stad te gaan. Op naar El Barrio, de uitgaanswijk van Alicante.

Onderweg heb ik een beetje met de meiden (Duitse) en de jongens (de Spanjaarden) gebabbeld. Verder dan si, no, vale, bueno en meer van dat soort simpele woorden kwam ik niet. Ik kon hen in de meeste gevallen wel begrijpen, maar terugpraten is nog te moeilijk. Welnu, we gingen rechtstreeks naar La Moison (als ik het mij goed herinner), een discotheek/club. Opvallend vond ik dat er vrijwel alleen maar Spaanse muziek werd gedraaid en dat de jongens dat allemaal konden meezingen:P Een van hen zei dat ze overal en altijd dezelfde Spaanse muziek draaien. Op een gegeven moment werd ik bij de hand gepakt door een van de jongens om salsa te dansen. Omdat ik dat nog nooit heb gedaan bakte ik er niets van en was het dit keer de jongen die kan dansen! (gehe:P)

Rond 4:00u gingen de lichten plotsklaps aan en vond ik het wel tijd om richting huis te gaan. Maar nee, we moesten en zouden nog naar El Puerto gaan! El Puerto ligt aan de haven en heeft allerlei clubs en cafetjes. Toen we daar heen liepen werd mij verteld dat ik goed op mijn spullen moest pakken omdat er hier veel gejat wordt. Niet stiekem, maar gewoon uit je hand, tas, jas gerukt.
Pff, wat heb ik veel dronken mensen gezien! Echt dronken! Niet normaal. De mensen waarmee ik was hadden ook best wel wat op, volgens mij was ik nog het nuchterst (kan je dat zeggen?:P, ach je begrijpt wel wat ik bedoel).

Nou, bij de disco aangekomen gingen we dansen op de, wederom, bekende Spaanse muziek en ging er iemand voor mij op z'n knieen met een roos in zijn hand.
Geen idee wat hij die vandaan had (er liepen volgens mij wel van die mensen rond met rozen, maar waarschijnlijk had hij deze gevonden). In de loop van deze avond had ik al de nodige gesprekken gevoerd met de Spanjaarden, in het Spanglish (engels en spaans doorelkaar), met handen en voeten, met tolken (de Duitse meiden die mee waren:P) en gewoon ja tegen elkaar zeggen terwijl je er geen sikkepit van begrijpt. Ach ja, wat heb je er aan, die gasten waren toch van de wereld...

Om 6:30u was ik het echt zat en gelukkig mijn huisgenootje, Katharina, en haar vriend ook. We gingen richting huis. Zij wilden met de taxi, ik niet. Omdat het maar 15min lopen was ben ik, na 20min op een taxi te hebben gewacht, alleen naar huis gelopen (MAG NIET DAPHNE!! IS GEVAARLIJK!!), en was 15min eerder thuis dan hen, die met de taxi gingen, gehe:P.

De volgende dag werd ik in de middag wakker en heb rustig aangedaan. Maandag moest ik vroeg op omdat ik om 8:00u talencursus heb op de Universiteit die een half uur met de bus van mij verwijderd is. De talencursus is gezellig, ik heb leuke mensen in de klas en de lerares is grappig. Ze probeert ons op een leuke manier meer te leren over de Spaanse taal en Alicante.

Vragen:

Wie zijn de mensen op de foto?
De mensen op de vorige foto zitten bij mij in de klas. Behalve Ann, die was er een weekendje, zij kwam even bij haar zus op bezoek namelijk.

Flink aan het stappen?
Valt wel mee, ik ben hier om te studeren he:P Maar ik probeer het wel zo leuk mogelijk te maken natuurlijk!

Leuke mensen ontmoet?
Ja:) Ik heb leuke huisgenootjes, de vrienden van mijn huisgenootjes, Erasmus studenten, mensen uit mijn klas en talencursus.

Bruin?
Hahaha, nee! De zon heeft zich al een aantal dagen weinig laten zien:( Helaas.

Is Spaans leren makkelijk?
Ja opzich wel, aangezien ik nu al best veel snap. Alleen jammer dat ik nog niets terug kan zeggen, echt vervelend!
Volgende week ga ik een intensieve talencursus volgen van 4 weken, 20 uur per week. Dan zal het mij lukken!

Wat is het leukste wat ik tot nu toe heb gedaan/gezien?
Salsa dansen:P, het uitzicht op kasteel Santa Barbara (heel mooi uitzicht op de zee en de stad).

-----------------------------------------
Lieve mensen, ik ben jullie helemaal vergeten te bedanken voor het leuke boekje! Ik vind het geweldig en kijk er regelmatig in:) Tot snel!

Daphne

• 19 Februari 2008 - 19:21

Miranda:

Ha lieverd, ja dat heb je hè, tantes die veel thuis zijn, reageren vaak als eerste. Heel erg leuk om steeds te lezen wat je meemaakt, lijkt net of je niet ver weg bent. Begrijp ik nu dat je twee trainingen Spaans tegelijk gaat volgen, zodat het sneller gaat. Ben je al op zoek naar een stageplek en lukt dat een beetje? Of is dat nog niet de bedoeling.
    Trouwens lijkt mij helemaal te gek Salsa dansen met iemand die dat ook kan. Snel leren, daar heb je vast gevoel voor (met zo'n moeder!). Annebelle vond het erg leuk een berichtje van je te krijgen met haar verjaardag. Nou meid veel plezier, geniet ervan en tot horens (lezens.

Kus, Miranda

• 19 Februari 2008 - 19:40

Yosh:

leuk om te lezen DD, partygirl ;)
    ik sta niet in je boekje :/ denk je ook wel eens aan mij^^? kusjes <3

• 19 Februari 2008 - 21:28

Sari:

Hee meis, wat leuk om te horen dat je je zo vermaakt! Jammer dat het zonnetje even verdwenen is, maar je ziet er op de foto's hartstikke goed uit en écht wel een piepse beetje bruiner dat toen je weg ging ;) Wacht maar... die zon komt wel weer! Lijkt me echt lachen zo'n avondje stappen met Spanjaarden. Vooral als ze ladderzat zijn :P Zodra je terug bent, mag je mij trouwens wel leren salsa dansen. Hoe cool als je dat straks kunt én ook nog eens vloeiend spaans spreekt!! Geniet ervan een heel veel succes en plezier met het spaans leren! Dikke kus vanuit Enschede

• 19 Februari 2008 - 23:24

Sanne:

Hey peopie!
    Klinkt allemaal fantastisch! Gezellig! Ik weet eigenlijk niet zoveel te zeggen/vragen, wilde gewoon even berichtje achter laten!
    Hier is alles ook okay trouwens ;) Had een 7,5 voor mijn evaluatie!! ^^ leuk hè!?

Tot snel lieffie!
    XXX

• 20 Februari 2008 - 06:18

Jits:

Waarom ga je daar geen les salsa dansen doen? haha :)

• 21 Februari 2008 - 16:19

Pieter :

Heej Daphne, geweldig al die verhalen. Leuk om je zo te volgen. Dat je maar veel mag leren en natuurlijk héél veel plezier mag beleven.
    Kus Pieter

• 22 Februari 2008 - 12:14

Catharina:

Hee Daphne!
    Ik zag dat je meteen wat op de blog van Nils had geschreven! Wat leuk! Ik heb Nils jouw site gemaild. Ik sprak hem net, hij had nu even geen internet tijd meer maar had je berichtje al wel gespot en hij gaat jouw verhalen ook lezen! Hopelijk gaat alles naar wens met de taalcursus enzo, en anders moet je maar flink gaan salsa-en tussendoor!
    Ook nog veel groetjes van Ernest!

• 24 Februari 2008 - 08:34

Nils Beveridge:

Hey,

Klinkt leuk allemaal, wel heel anders dan bij mij hier maar dat is ook niet zo raar gezien de verschillende redenen van vertrek. Ik zal je blijven volgen. Veel plezier!

Nils, zoon van Ernest en Catharina Beveridge

• 25 Februari 2008 - 19:08

Broertje Bor:

Daphne daphne wat een avonturen weer allemaal. Het klinkt erg leuk! Ik heb gelukkig nu even vakantie, maar ik moet wel huiswerk maken bluhbah. Heppie al Paella op? Hoop je snel weer te spreken xxxx Bor

• 27 Februari 2008 - 11:47

Lenn:

Hey Daphne!
    Volgens mij heb je het wel naar je zin daar:) Ik was niet helemaal trots op tekenening maar ik stuur wel een keertje een impressie van het Friese leven. Ik kan je al wel vertellen dat het hier áltijd koud is.
    Ciao!