Iedereen waarschuwd je, jij bent eigenwijs en dan.
Door: Daphne
Blijf op de hoogte en volg Daphne
23 April 2008 | Spanje, Alicante
...wordt je overvallen, om twee uur snachts, door twee debielen.... (zaterdag 12 april)
Het feestje waar ik was vond ik niets aan. Omdat ik uit wilde, wilde dansen heb ik ruim een half uur mensen mee proberen te krijgen, iedereen wilde blijven.
Ik liet hun achter, hangend op straat (wat is daar nou leuk aan!?) en liep naar huis. Het was een half uur lopen dus ik hield de pas er in (zo zeg je dat toch?:P)
Onderweg kruisden twee mannen mij die mij een niet echt fijne blik gaven (vies, aanvallend), ik negeerde het en liep door. Ik passeerde een groep van ongeveer 8 personen en bedacht mij dat als er iets zou gebeuren dat mijn redding zou zijn. Omdat ik snel naar huis wilde bevond de groep zich als snel zo'n 15 meter achter mij.
Met mijn mobiel in mijn rechterhand, voor het geval dat, liep ik door. Opeens liep een van die mannen die mij eerder kruisden links naast mij en begon tegen mij te praten in het Spaans, ik merkte dat de andere man achter mij liep. Omdat ik hier in Spanje wel vaker nageroepen wordt en negeren dan helpt, negeerde ik deze mannen ook.
Plots greep de man achter mij mijn rechterhand waar ik mijn mobiel vast had. En probeerde die te bemachtigen. Ik schrok ontzettend en begon gelijk te schreeuwen en te gillen. Verstijfd was ik niet, ik voelde juist ontzettend veel kracht en probeerde mij uit alle macht los te rukken uit de greep van die man. Wat de andere man deed weet ik niet, niets volgens mij.
Ze probeerde mij achter een bushokje te trekken, wat hen niet lukte. Ik keek de richting op van waar de groep met 8 personen zich van mij bevond en zag dat zij schreeuwend mijn kant op kwamen rennen.
De man liet mij opeens los en ik rende de kant van de groep mensen op. Ik was helemaal overstuur, hyperventileren, trillen enz. Ik werd getroosd, geknuffeld, zelfs gekust om mij tot rust te laten komen. Toen ik wat rustiger werd en na mijn verhaal te hebben verteld en te zeggen dat ik alles nog had que bezittingen heeft de groep een politiewagen aangehouden en daar ben ik ingestapt. Daarna hebben we nog een uur rondgereden of we de daders zouden zien. Nee natuurlijk niet, die waren allang gevlucht. Ondertussen was ik alleen maar aan het snikken en zei dat ik naar huis wilde... Uiteindelijk bracht de agent mij naar huis.
Ik heb getwijfeld dit op mijn weblog te zetten, en heb besloten om het te doen. Deels voor mijn eigen verwerking, want het is voor mij belangrijk om er over te praten anders krop ik alles op. En ook om anderen te waarschuwen. Het was erg erg erg dom van mij, ik weet het. Maar ja, het gaat altijd goed... Tot die ene keer. Gelukkig ben ik er met een krasje in mijn had vanaf gekomen, maar het had ook anders kunnen aflopen. Ik heb veel te danken aan mijn luide stem en de groep mensen die naar mij toe kwamen gerend... Ok. Nu even weer wat leuks.
.........................................
Deze week heb ik toetsen gemaakt voor mijn Spaanse talencursus en heb hier goede cijfers voor gehaald (8,1 en 8,5), ben er erg blij mee:D
Op mijn stage (bij Age Concern) gaat het ook erg goed. Ik voel me er erg thuis en heb een lieve stagebegeleidster. Ik merk dat ik het erg leuk vind om met oudere mensen te praten, ik kan hier zoveel van leren. Ze hebben veel levens ervaring, vaak ook het een en ander meegemaakt (ziekte, overleiden van partner, lichamelijke gebreken enz) ze vertellen mij er over, en daar maak ik mijn eigen levensbeeld weer van. Snappen jullie? Vaak vertellen ze ook over vroeger, en natuurlijk over 'de jeugd van tegenwoordig' :P. Sommige mensen van in de 80 zitten nog zo vol levenlust, echt geweldig vind ik dat! Dat geeft mij ook een beetje meer rust over ouder worden. Want niemand wil ouder worden, maar door gesprekken die ik heb gehad vind ik het toch minder erg. Als je gezond blijft, kun je nog zoveel ondernemen. En, uiteindelijk kies je er zelf voor om bij de pakken neer te gaan zitten of nog iets van je leven te maken, toch?
.........................................
Afgelopen week is Robin langsgeweest. Ik vond het zo leuk om hem weer te zien! :D
Natuurlijk heb ik hem het kasteel laten zien (Santa Barbara), veel gewandeld, naar Torrevieja geweest (de plek waar ik stage loop), zijn we uit eten geweest, heb ik hem voorgesteld aan mijn matties hier en hebben we van het zonnetje genoten. Oh ja oh ja! Hij heeft ein de lijk eens een keer voor mij gekookt :P hihi, na bijna een jaar ;)
En nu is hij dus weer weg, en ik mis hem nu al heel erg.. :S Gelukkig krijg ik over twee weken weer bezoek van mijn liefste papa, dus dan ben ik niet zo lang alleen, hihi:D
Hey, ik zou het erg leuk vinden om te weten wie mijn weblog leest, dus, allemaal een berichtje posten na het lezen! :D
Veel liefs, besitos,
Daphne
Ps. Eventjes een paar foto'tjes van mij en Robin hoor!:D xxx
Veel liefs, besitos,
Daphne
Ps. Eventjes een paar foto'tjes van mij en Robin hoor!:D xxx
23 April 2008 - 20:06
Jits:
hey dapper, Wat leuk dat het leuk was met uw vriendke. Ziet er nog lekker zonnig eruit daarzo. Ik ben gister bij iertje langs geweest en die heeft wel mooi huis joh! Ik kom snel langs. Enjoy your stay there my friend -
23 April 2008 - 20:26
Ieeeeeeeeer:
Daphne! Klinkt goed... leuk dat je het nu zo naar je zin hebt....! Ik mis je! XXXX Have fun in the sun en mijn deur staat voor je open als je in Nederland bent! -
23 April 2008 - 20:27
Sari:
Daph! Wat schrikken zeg, helemaal niet leuk :( Wel heel fijn dat er mensen in de buurt waren! Jeetje, ik zou er echt niet aan willen denken wat er gebeurd zou zijn als die er niet waren geweest! Fijn dat Robin langs is geweest. Was vast heel leuk en fijn om elkaar weer te zien... :D Leuke foto's van jullie! Hier gaat alles prima, tentamenweek :s Geniet er nog van meis! En super leuk dat je vader binnenkort komt! Dikke kus vanuit Enschede!
Ps: Ik lees je blog iedere keer, bij deze ;) -
23 April 2008 - 20:55
Robin:
Ik mis jou ook hoor lieverd, vond het erg leuk om weer bij je te zijn :) XXX -
23 April 2008 - 21:18
Sanne:
Hey sweetie pie!
Wat een geluk heb je gehad!! Gelukkig maar! Ik schrok toen ik het las, maar ben blij dat het goed is afglopen!!!
Sterkte lieffie, gelukkig heb je het naar je zin op stage enzo:)
Tot snel cutie pie!!
Xx -
23 April 2008 - 22:12
Janna:
Daph:D
ik had je verhaal al van nick gehoord en schrok onwijs..!! Gelukkig ben jij de stoere chick er goed vanaf gekomen:D
Veel plezier nog daar:) en feest ook n beetje voor mij;)
Kisskiss -
24 April 2008 - 07:11
Miranda:
Ha lieve Daph,
Ik denk dat het goed is dat je je verhaal nog een keer hebt opgeschreven. Ik hoop dt je er op enig moment een plekje voor vindt.
Wat een leuke foto's, van twee mooie mensen. Geniet er nog van! Dikke kus, Miranda -
25 April 2008 - 15:19
Yosh:
DAP! ik wil je knuffelen! (l)en (k) voor jou -
26 April 2008 - 09:19
Julia:
Hee lieve Daff, wat een ontzettend nare ervaring zeg. Gatsie, gelukkig dat het nog 'goed'is afgelopen. Net wat je zegt, het gaat altijd goed tot die ene keer! Ben blij dat er allemaal mensen je hebben kunnen troosten en gerust hebben gesteld.
Verder natuurlijk super om te lezen dat je het nog zo naar je zin hebt! Stage klinkt erg leuk en wat goed dat je zulke hoge cijfers hebt gehaald voor je spaans :)
Leuk ook dat Robin naar je is toegekomen.. ik ben bang dat het er voor mij echt niet inzit maar ik blijf gefocust op goedkope last-minutes hoor ;)
Meis, geniet weer lekker en maak er wat van! Voor je het weet is het alweer voorbij.. Kus Liefs Juul
p.s. oja ehm ik lees dus elke keer je berichten hoor!! X